Őszi káposztarepce lombtrágyázási technológiája

ÁLTALÁNOS TECHNOLÓGIAI JAVASLATUNK KIJUTATTÁS:

I. Ősszel:

Cél:

  1. A télállóság javítása.
  2. A rügydifferenciálódás segítése.
  3. A gyorsabb regenerálódás biztosítása a tél végén.
Őszi káposztarepce lombtrágyázási technológiája

Ajánlott lombtrágya:

II. Szárba indulás előtt:

Cél:

  1. Javítani a kijuttatott nitrogén műtrágya talajból való felvételét.
  2. A rügyek, oldalrügyek differenciálódásának segítése.
  3. Minimálisra mérsékelni a tápelemek hiánya miatti becőlerúgást.
Őszi káposztarepce technológiája

Ajánlott lombtrágya:

Megjegyzés:  1 db REPCECSOMAG tartalmaz: 20 liter Polybór 140 + 20 liter FitoHorm Turbo Kén terméket. Kiszerelése nem kötött, azaz
10/1 vagy 20/1 egységcsomagolásban is elérhető kereskedőinknél.

III. Zöldbimbós állapotban / virágzás elején:

Cél:

  1. A kötődés teljessé tétele.
  2. A minőség javítása.
  3. A megfelelő virágzásdinamika elősegítése.
őszi káposztarepce

Ajánlott lombtrágya:

Megjegyzés:  1 db REPCECSOMAG tartalmaz: 20 liter Polybór 140 + 20 liter FitoHorm Turbo Kén terméket. Kiszerelése nem kötött, azaz
10/1 vagy 20/1 egységcsomagolásban is elérhető kereskedőinknél.

Több vásárlónk használja megelégedéssel.

“Mezőörsön, családi gazdálkodóként gazdálkodunk 1994 óta, mintegy 400 ha-on. Évek óta használjuk a Fitohorm Kft termékeit, szinte minden kultúrában, nagy megelégedettséggel. A termékek jól formulázottak, keverhetőségük nem hagy kívánnivalót maga után. Okszerűen, a kezeléseket a növény fenofázisaihoz igazítva, minden esetben növelték a termésbiztonságot. A bóros (Polybór plusz) termékek olajos kultúráinkban nagyon jó kötődést idéztek elő.”
Zsédely Tamás
Zsédely Tamás
Családi gazdálkodó, Mezőörs
“Az őszi káposztarepce állandó eleme a vetésszerkezetünknek. Évek óta megelégedéssel használom a FitoHorm termékeket a technológia fontos részeként. Hosszú évek tapasztalata, hogy ősszel, a télállóság növelésére elengedhetetlen a bóros kezelés. Ekkor Polybór 140 lombtrágyával permetezek a regulátorozással egymenetben.”
Horváth László őszi káposztarepce
Horváth László
Családi gazdálkodó, Rábapatona

A repceolajat ma már számos iparágban használják, és - az olajfinomítás fejlődésével - étkezési olajat is készítenek belőle. A repceolajat a benne lévő erukasav miatt kell finomítani. Ezért a repceolaj étkezési minősége elsősorban az erukasav tartalmától függ. / A repce erukasavtartalma nemesítéssel csökkenthető.

Az Indus völgyéből származó növény inkább mondható mediterránnak, mégis gyakran hívják az észak olívaolajának, mivel például a skandináv országokban más növény, amelyből ilyen egészséges olajat lehet kinyerni, nem nagyon él meg.

Facebook
Google+
Twitter