Cukorrépa lombtrágyázási technológiája

 

ÁLTALÁNOS TECHNOLÓGIAI JAVASLATUNK KIJUTATTÁS:

I. 2-3 LEVELES IDŐSZAKBAN

Cél:

 1. Mélyre hatoló gyökérzet
  kialakulásának elősegítése.
 2. Energia szállítási folyamatok
  gyorsítása.
Cukorrépa föld

Ajánlott lombtrágya:

II. 5-6 LEVELES
IDŐSZAKBAN

Cél:

 1. Zöldtömeg növelése.
 2. Stressztűrés fokozása.
 3. Mikroelem feltöltés, fotoszintetikus
  aktivitás növelése.
Cukorrépa technológia

Ajánlott lombtrágya:

III. GYÖKÉRNÖVEKEDÉS /
VASTAGODÁS
IDŐSZAKÁBAN

Cél:

 1. Szívrothadás megelőzése.
 2. Fotoszintetikus aktivitás
  növelése.
 3. Betegségekkel szembeni
  ellenálló képesség fokozása.
Cukorrépa technológia

Ajánlott lombtrágya:

IV. KORONAERŐSÖDÉS
IDŐSZAKÁBAN

Cél:

 1. A répa tömegnövelése.
 2. Szénhidrátok szállításának
  fokozása.
 3. Jobb cukorbeépülés
  biztosítása.
Cukorrépa technológia

Ajánlott lombtrágya:

Több vásárlónk használja megelégedéssel.

Cégünk vetésszerkezetében kiemelt szerepet játszik a közel 250 ha-on termelt cukorrépa. Különös figyelmet fordítunk a lombon keresztüli tápanyagutánpótlásra. Vegetációban többször is használjuk a MikroMaxot, valamint nagyobb mértékű infekciós nyomás esetén a Turbó Magnézium jó kiegészítője a fungicides kezeléseinknek, növelve a növény stressztűrő képességét, ellenállóságát.
Simon Károly, okl. agrármérnök
Simon Kft. - Hantos
Cégünk vetésszerkezetében évek óta jelentős arányt képvisel a cukorrépa. Technológiánk szerves részét képezi a lombon keresztüli bór pótlás. A bórkészítmények kiválasztásánál fontos számunkra a magas bórtartalom, a kicsapódás mentes, jó keverhetőség valamint a könnyű kezelhetőség. Az elmúlt években kipróbáltuk a FitoHorm Polybórt és tavaly a Polybór Pluszt is. Mindkét készítménnyel elégedettek voltunk, termésünk a termőhelyi adottságoknak és az évjáratnak megfelelően alakult.
Kurusa Tamás, termelésirányító
Tisza-Maros Szög Agrár Zrt. - Szeged-Szőreg
"Gazdaságunkban 2018-ban 80 hektáron termeltünk cukorrépát. Az idén nagy hangsúlyt helyeztünk a preventív jellegű, lombon keresztül történő tápanyag utánpótlásra. Nagy megelégedettséggel használtuk a FitoHorm Herbál növénykondícionáló termékét. Látványosan és sikeresen oldotta a gyomirtószer okozta stresszhatást a kultúrában. Úgy gondolom, hogy ez jelentősen hozzájárult az egészséges és tiszta állomány beállításához. A Polybór Pluszt nagy sikerrel alkalmaztuk a szívrothadás megelőzésében."
Károly Ferenc, ügyvezető
K és G Bt. - Darnózseli

A világon a legjelentősebb termesztett, cukortartalmú ipari növény (a cukornád és cukorcirok mellett). A cukorrépa a mérsékelt éghajlati övezetre jellemző, hő- és csapadékigénye a cukornádhoz viszonyítva csekély. A cukorrépa mélyen gyökerező tulajdonsága miatt az alsóbb (1–2 méter közötti) talajrétegek vízkészletéből is sokat képes felhasználni.

A cukorrépa betadin tartalma miatt májzsírosodás kezelésére is alkalmazzák, mivel a betadin megakadályozza a zsírok felszívódását a májban.​

A cukorrépát sokan a „leg”-ek növényeként is emlegetik, hiszen a termesztés során a legjobb tudást, a legjobb termőföldet és a legmodernebb agrotechnikát követeli meg.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter