Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a FitoHorm Webáruház (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe:
URL: http://webaruhaz.fitohorm.hu/

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:
Cégnév: Fitohorm Kft.
Székhely címe: 6500 Baja, Iparos u. 12.
Cégjegyzékszám: 03-09-102340
Nyilvántartást vezető cégbíróság: Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága
Statisztikai számjel: 10474350-2015-113-03
Adószám: 10474350-2-03
Bankszámlaszám: 10700354-26611208-51100005

Ügyfélszolgálat adatai:
Cím: 6500 Baja, Iparos u. 12.
Telefon: 79/ 321-244
E-mail: fitohorm@fitohorm.hu
Nyitva tartása: hétfő-csütörtök 8-15 óra között, péntek 8-12 óra között

Tárhely szolgáltató:
Tárhely szolgáltató megnevezése: Webmotion Kft.

Tárhely szolgáltató székhelye: 6781 Mórahalom, István király utca 7.

Tárhely szolgáltató elektronikus elérhetősége: hello@webmotion.hu

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekre, illetve annak értelmezésére külön kikötés nélkül is a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a következő jogszabályokra:
a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”)
az Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Elker. törvény.) a Fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet az Egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003 (IX.22.) Korm. rendelet.

A jelen Szabályzat 2016. július 1. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Vállalkozás jogosult egyoldalúan módosítani jelen Szabályzatot. A módosításokat a Vállalkozás azok hatályba lépése előtt 7 (hét) nappal a weboldalakon közzéteszi. Az oldal látogatói a weboldal használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

Vállalkozás fenntart magának minden jogot a webáruház weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webáruházon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Vállalkozás írásos hozzájárulása nélkül.

AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELFOGADÁSA

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit a fizetés gombra kattintva automatikusan megtesz. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK KÖRE

Az oldalon megjelenített termékek online módon rendelhetőek meg.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

A webáruházban a Vállalkozás részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jeleníthet meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Előfordulhat, hogy a gyártó a termékek összetételében változtatást eszközöl, amelyért a Vállalkozás nem vállal felelősséget!

Amennyiben a megvásárolt áruval kapcsolatban átadott bármely termék információ, használati utasítás tartalma és jelen Általános Szerződési Feltételekben foglaltak között eltérés van, úgy az egyedi rendelkezések az irányadóak.

A Vállalkozásnak nem áll módjában felelősséget vállalni az egyes árucikkekhez mellékelt leírás, útmutató téves értelmezéséből, illetve a szakszerűtlen használatból adódó károkért!

Vállalkozás nem vállal felelősséget továbbá azért sem, ha a Vevő helytelenül adja meg részére a megvásárolni kívánt termék paramétereit, amely emiatt alkalmatlanná válik funkciójának betöltésére.

A MEGRENDELÉS LÉPÉSEI

A szerződés regisztrált és nem regisztrált ügyfelekkel egyaránt létrejön. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, több szállítási/számlázási címet is felvehet, valamint rendelési folyamatát is nyomon követheti. A regisztrálásra a „Regisztráció” menüpont alatt lehetséges és 1 percnél nem vesz többet igénybe.

1. A regisztráció menete:

a) a főoldalon Bejelentkezés/regisztráció gomb

b) a regisztrációhoz meg kell adni a következő adatokat: cégnév, vezetéknév/keresztnév, email cím, jelszó, jelszó megerősítése, telefonszám

c) az adatok megadása után, kérjük, adja meg, a kis négyzetbe kattintva, hogy kíván-e hírlevelet kapni, illetve, hogy elfogadja-e az Általános Szerződési Feltételeket (ez utóbbi a vásárlás feltétele)

d) kattintson a regisztráció gombra

e) kérjük, adja meg a számlázási és szállítási címet

2. A kosár használata:

A webáruházban megtalálható termékek flakonképe és neve alatt megadhatja a kívánt kiszerelést és megvásárolandó mennyiséget. A mennyiségablak melletti kosár ikonra kattintva a „kosárba helyezhető” a kiválasztott termék.

Ezután kiválaszthatja a felugró ablakon belül, hogy tovább kíván-e vásárolni, vagy a kosár megtekintése gombra kattintva ellenőrizheti a kiválasztott terméket és mennyiséget, valamint elindíthatja a megrendelést.

3. A megrendelés összeállítása:

A kosár felületen megtekintheti a kiválasztott termék pontos nevét, változtathat a rendelési mennyiségen és ellenőrizheti a megrendelt „csomag” súlyát (ez befolyásolja a szállítási költség összegét) és a rendelés összegét.

A rendelésösszegzés alatt találhatja a szállítási költséget, valamint a fizetés gombot.

A Pénztár felületen adhatja meg a 1. számlázási címet (regisztrált és bejelentkezett ügyfeleink adatai itt automatikusan megjelennek, amennyiben a regisztráció során megadták a szállítási címüket), 2. kiválaszthatja a szállítási módot (jelenleg személyes átvételi és Magyar Posta általi házhoz szállítás között választhatnak), 3. a fizetési módot (utánvéttel, vagy előreutalással). Továbbá itt ellenőrizheti a megrendelés véglegesítése előtt a kiválasztott termék nevét, a mennyiséget és a posta költséget, valamint itt adhatja meg a megrendeléshez kapcsolódó 4. megjegyzését.

4. Adatbeviteli hibák ellenőrzése és javítása:

Amennyiben Vevő változtatni szeretne a bevitt adatokon, a megrendelni kívánt termékek listáján, úgy a megfelelő ikonra kattintva lehetősége van visszalépni, módosítani vagy törölni a megrendelést.

Amennyiben Vevő a már beküldött és visszaigazolt megrendelését bármilyen okból módosítani kívánja, úgy a leggyorsabb és legcélravezetőbb megoldás, ha haladéktalanul felveszi a kapcsolatot Vállalkozóval e-mailen vagy telefonon és jelzi részére a változásokat.

5. A megrendelés elküldése:

Az adatok ellenőrzését követően a fizetés gombra kattintva véglegesíthető a megrendelés. Ezen gomb lenyomásával a Vevő tudomásul veszi, hogy vásárlása fizetési kötelezettséget von maga után!

6. A megrendelés visszaigazolása:

Az elküldött megrendelés beérkezéséről és a rendelés összeállításáról (magyar postának való átadásról) tájékoztató elektronikus levelet küldünk a megadott e-mail címre.

7. Hibás rendelés kezelése:

Amennyiben a Vevő megrendel egy terméket (a jelen szerződés szabályai szerint a kiszállítási díj a Vevőt terheli) és bármilyen okból visszaküldi a Vállalkozásnak azt, a szállítási díj a következők szerint alakul:
Amennyiben a Vevő önhibáján kívüli okból cserét kér: az ismételt kiszállítási díj a Vállalkozást terheli.

Amennyiben a Vevő pénzvisszafizetést kér: a számlában szereplő végösszeg, azaz a vételár és a kiszállítási díj visszatérítésre kerül, a visszaküldési díj a Vevőt terheli.
Amennyiben a Vállalkozás tévedésből nem azt a terméket küldi el a Vevőnek, amelyet kiválasztott és megrendelt, úgy Vállalkozás fizeti az oda- és visszaszállítás díját is.

Rendelés összevonása esetén, amennyiben 1 csomagban kér több időpontban leadott megrendelést a Vevő, és amennyiben Vevő még nem postázta a küldeményt: bármikor összevonható több rendelés, egy szállítási költséggel kerülnek a termékek postázásra.

Amennyiben Vevő meggondolja magát, és másik terméket szeretne inkább vásárolni:

Ha Vállalkozás még nem postázta a csomagot, kicseréli a terméket.

Ha Vállalkozás már postázta a csomagot, akkor a Vásárló viseli az összes (csomagonként számolt) kiszállítási díjat.

AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a Vevő (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)

A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára a Webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.

A TERMÉK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAI

Ha bővebb információt szeretne kapni a Vevő a termékről, akkor a termék képére vagy nevére kattintva teheti ezt meg. Ekkor a termék oldalára juthat el, ahol részletesebb tájékoztatást kaphat.

ÁRAK

A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát és a földszintig való házhoz szállítás költségeit.

A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉSE

A megrendelések feldolgozása munkanapokon hétfőtől csütörtökig 15 óráig, pénteken 12 óráig történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Vállalkozás minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.

Vállalkozás fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Vevővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

Kiszállítás, személyes átvétel:

A szállítási határidő: a rendelés rögzítését visszaigazoló e-mail keltét követő 2 munkanapon belül A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

Lehetséges fizetési módok:

Személyesen, készpénzben az áru átvételével egyidejűleg (utánvétel)
Banki átutalás (előre utalás) a Fitohorm Kft. CIB Bank Nyrt-nél vezetett 10700354-26611208-51100005 számú számlájára.

ELÁLLÁSI/FELMONDÁSI JOG

A vevő 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Vevő vagy a Vevő által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha a Vevő elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Fitohorm Kft. (postai cím: 6500 Baja, Iparos u. 12., fax: 79/424-378, e-mail: fitohorm@fitohorm.hu). Ebből a célból felhasználhatja a honlapon megtalálható elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.

A Vevő határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai:

Ha a Vevő eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Vevő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a Vevő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Vevő az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a Vevő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vevőt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy a Vevő nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

A Vevő köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vevő viseli és a Vevő kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL, A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL ÉS A JÓTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓ

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet a Vevő a kellékszavatossági jogával?

A Vevő a Fitohorm Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg a Vevőt kellékszavatossági igénye alapján?

A Vevő – választása szerint– az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti a Vevő kellékszavatossági igényét?

A Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A Vevő a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Vevő igazolja, hogy a terméket a Fitohorm Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vevő köteles bizonyítani, hogy a Vevő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet a Vevő a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vevő – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg a Vevőt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
 

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesíthet a Vevő termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a Vevő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Szavatossági igény bejelentésének módja

1. Személyes bejelentés
A Vevő bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Fitohorm Kft-nél (6500 Baja, Iparos u. 12.). Ekkor a Fitohorm Kft. munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:
– a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját, – a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
– a kifogás rendezésének módját.
Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti.

A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja.

2. Írásban történő bejelentés
A Vevő bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét Fitohorm Kft-nek (6500 Baja, Iparos u. 12.) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (fitohorm@fitohorm.hu).
Ekkor a levélnek tartalmaznia kell:

– a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját,
– a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

VEGYES RENDELKEZÉSEK

A Vállalkozás kötelezettsége teljesítéséhez közreműködőt jogosult igénybe venni. Ennek jogellenes magatartásáért teljes felelősséggel tartozik, úgy, mintha a jogellenes magatartást saját maga követte volna el.

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételek bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben Vállalkozás a jelen dokumentum alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az, hogy a Vállalkozás egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan az Általános Szerződési Feltételekben foglalt valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

Vállalkozás és Vevő vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

Csatolt állomány:
Elállási nyiltakozat