Ökogazdálkodás

A biotermesztés vagy ökológiai gazdálkodás, ahogy a termelők hívják, egy gondosan megtervezett művelési
rendszer, ahol a különböző nem természetes növényvédő szerek és műtrágyák használata erősen korlátozott,
ugyanakkor a különböző nyomelemek pótlásáról mindenképpen gondoskodni kell.
A mikroelemek ellátására hatékony megoldást nyújt, a kelatizált levéltrágyák használata, melyet a Fitohorm Kft saját gyártású kelátképzővel biztosít.

A termőhely adottságait, a talajtulajdonságokat, a klímát, az elérhető vízforrásokat, a természetes növénytakarót előszöris
pontosan meg kell ismerni, hogy használni és védeni tudjuk növényeinket. A területen élő állatok sokat segíthetnek a növény
védelemben, valamint a talajerő fenntartásában.
Törekedni kell az energiafelhasználás csökkentésére, a különböző szerves hulladékok, valamint a megújuló források felhasználására, előnyben részesítve a helyben elérhető forrásokat. Figyeljünk arra, hogy ezek milyen hatást gyakorolnak a növényeinkre, pl. magnézium hiány, cink hiány, hiszen ezek megelőzhetők, ezektől nem kell félni, mert FitoHorm termékekkel ellensúlyozhatjuk.

A termesztett növényeket a terület adottságait figyelembe véve kell kiválasztani, van, hogy nehezen biztosítható a növények kiegyenlített fejlődése. Ebben a helyzetben nagy hatékonysággal alkalmazhatóak a FitoHorm termékek és elkerülhetővé válik, hogy a leromlott állományban a növényvédelem megoldhatatlan legyen.
A FitoHorm biotermékei egyben segítik a növényvédelmet és a minőségi áru biztosítását!