Burgonya
ÁLTALÁNOS TECHNOLÓGIAI JAVASLATUNK KIJUTATTÁS:
I. 10 CM-ES
HAJTÁSOK NÖVEKEDÉSÉNEK
IDŐSZAKÁBAN
Cél:
- Mélyre hatoló gyökérzet
kialakulásának elősegítése. - Energia szállítási folyamatok
gyorsítása.
Ajánlott lombtrágya:
- FitoHorm Turbo Makro
4-5 liter/ha
+ - FitoHorm Szója
2 liter/ha
II. 20-30 CM-ES
HAJTÁSOK NÖVEKEDÉSÉNEK
IDŐSZAKÁBAN
Cél:
- Zöldtömeg növelése.
- Stressztűrés fokozása.
Ajánlott lombtrágya:
- FitoHorm Turbo Magnézium
3 liter/ha
+ - FitoHorm Szója
2 liter/ha
III. VIRÁGZÁS IDŐSZAKÁBAN
Cél:
- Betegségekkel szembeni
ellenállóképesség fokozása. - Fotoszintetikus aktivitás
növelése.
Ajánlott lombtrágya:
- Polybór Plusz
3 liter/ha
+ - MikroMax
2 liter/ha
IV. GUMÓNÖVEKEDÉS IDŐSZAKÁBAN
Cél:
- A gumó tömegnövelése.
- Szénhidrátok szállításának
fokozása.
Ajánlott lombtrágya:
- Polybór Plusz
3 liter/ha
+ - MikroMax
2 liter/ha
TÖBB VÁSÁRLÓNK HASZNÁLJA MEGELÉGEDÉSSEL
A szaktanácsadóm javaslatára próbáltam ki a Fitohorm lombtrágya családot a tavalyi évben. A termékek közül a MikroMax készítményt használtam burgonyagumó csávázásra, ültetés előtt. A kontroll parcellához képest, homogénebb, vitálisabb kelést tapasztaltam. Összeségében meg vagyok elégedve a termékkel.

Idén először próbáltam ki a FitoHorm termékeit burgonyában. A FitoHorm Turbo Magnézium használata után kifejezetten felélénkültek a növényeim, újra haragos zöldre váltottak a levelek. A FitoHorm Turbo Foszforral a gombák elleni preventív védelem mellett jelentős káliumpótlást is elértünk, ami meglátszott az idei hozamon.
Kovács Tiborőstermelő - Szentkirály
" Körülbelül 4-5 éve használjuk a teljes FitoHorm technológiát a burgonyaterületeinken, tapasztalataim alapján a növény jól reagál a kezelésekre, ami mind egészségi állapotában, mind a termés mennyiségében és minőségében utolérhető".


Magyarországon egy ember évente átlagosan mintegy 50 kg burgonyát fogyaszt el, Portugáliában kb. 150-et. 2005-ös adatok szerint, a világon az egy főre jutó burgonyafogyasztás Fehéroroszországban a legnagyobb, 181 kg/fő/év.
Az amerikai lakosság évente a Titanic tömegének hatszorosát eszi meg burgonyasziromból.
A burgonyát nem csupán étkezési célokra használják, hanem a szeszgyártás egyik alapanyaga is. Burgonyából először 1769-ben főztek alkoholt az Erdélyi Földművelő Egyesület ülésén. Oroszországban, Lengyelországban és Ukrajnában a burgonyapálinka a kedvelt italok közé tartozik.