Burgonya

ÁLTALÁNOS TECHNOLÓGIAI JAVASLATUNK KIJUTATTÁS:

I. 10 CM-ES
HAJTÁSOK NÖVEKEDÉSÉNEK
IDŐSZAKÁBAN

Cél:

  1. Mélyre hatoló gyökérzet
    kialakulásának elősegítése.
  2. Energia szállítási folyamatok
    gyorsítása.

Ajánlott lombtrágya:

II. 20-30 CM-ES
HAJTÁSOK NÖVEKEDÉSÉNEK
IDŐSZAKÁBAN

Cél:

  1. Zöldtömeg növelése.
  2. Stressztűrés fokozása.

Ajánlott lombtrágya:

III. VIRÁGZÁS IDŐSZAKÁBAN

Cél:

  1. Betegségekkel szembeni
    ellenállóképesség fokozása.
  2. Fotoszintetikus aktivitás
    növelése.

Ajánlott lombtrágya:

IV. GUMÓNÖVEKEDÉS IDŐSZAKÁBAN

Cél:

  1. A gumó tömegnövelése.
  2. Szénhidrátok szállításának
    fokozása.

Ajánlott lombtrágya:

TÖBB VÁSÁRLÓNK HASZNÁLJA MEGELÉGEDÉSSEL

Magyarországon egy ember évente átlagosan mintegy 50 kg burgonyát fogyaszt el, Portugáliában kb. 150-et. 2005-ös adatok szerint, a világon az egy főre jutó burgonyafogyasztás Fehéroroszországban a legnagyobb, 181 kg/fő/év.
Az amerikai lakosság évente a Titanic tömegének hatszorosát eszi meg burgonyasziromból.
A burgonyát nem csupán étkezési célokra használják, hanem a szeszgyártás egyik alapanyaga is. Burgonyából először 1769-ben főztek alkoholt az Erdélyi Földművelő Egyesület ülésén. Oroszországban, Lengyelországban és Ukrajnában a burgonyapálinka a kedvelt italok közé tartozik.