A szaktanácsadóm javaslatára próbáltam ki a Fitohorm lombtrágya családot a tavalyi évben. A termékek közül a MikroMax készítményt használtam burgonyagumó csávázásra, ültetés előtt. A kontroll parcellához képest, homogénebb, vitálisabb kelést tapasztaltam. Összeségében meg vagyok elégedve a termékkel.
Idén először próbáltam ki a FitoHorm termékeit burgonyában. A FitoHorm Turbo Magnézium használata után kifejezetten felélénkültek a növényeim, újra haragos zöldre váltottak a levelek. A FitoHorm Turbo Foszforral a gombák elleni preventív védelem mellett jelentős káliumpótlást is elértünk, ami meglátszott az idei hozamon.
" Körülbelül 4-5 éve használjuk a teljes FitoHorm technológiát a burgonyaterületeinken, tapasztalataim alapján a növény jól reagál a kezelésekre, ami mind egészségi állapotában, mind a termés mennyiségében és minőségében utolérhető".
Magyarországon egy ember évente átlagosan mintegy 50 kg burgonyát fogyaszt el, Portugáliában kb. 150-et. 2005-ös adatok szerint, a világon az egy főre jutó burgonyafogyasztás Fehéroroszországban a legnagyobb, 181 kg/fő/év.
Az amerikai lakosság évente a Titanic tömegének hatszorosát eszi meg burgonyasziromból.
A burgonyát nem csupán étkezési célokra használják, hanem a szeszgyártás egyik alapanyaga is. Burgonyából először 1769-ben főztek alkoholt az Erdélyi Földművelő Egyesület ülésén. Oroszországban, Lengyelországban és Ukrajnában a burgonyapálinka a kedvelt italok közé tartozik.