Fokhagyma lombtrágyázási technológia

FitoHorm termékek ajánlásával

 

A tavaszi, őszi fokhagyma termesztés technológia esetén, fejesedés kezdetén, majd 14 nap múlva 3 liter/ha oldattal javasoljuk a FitoHorm Turbo Foszfor kezeléseket a betegségek megelőzésének erősítésére /húsváltás elősegítésére/ és tápanyagellátásra. A speciális „foszfor” forma beindítja a növények védekező mechanizmusát bizonyos gomba-fertőzések ellen, és mérsékli a környezeti stressz káros hatását.

FitoHorm Zölség speciális összetétele formába hozza zöldségnövényeinket. Mikroelem-tartalma erőteljes hajszálgyökér-növekedést, az erre jellemző növények esetén serkenti a hagymák képződését. Felszívódó hatású növényvédő szerekkel használva, segíti azok növénybe jutását és növényen belüli szállítását. A termékben lévő mikroelemek hozzájárulnak a talajból felvett nagy mennyiségű tápelemek beépüléséhez. Ezáltal a kezelt növények egészségesebben és gyorsabban fejlődnek. Mikromaxal kiegészítve még jobb hatást lehet elérni.

 

A FitoHorm Turbo Makro kiegyenlített hatóanyag arányoknak köszönhetően minden fenológiai fázisban használható, de igazán a hagymatest kialakulása idején kijuttatva van jelentősége. Nincs szükség oldásra, ezért a pH szint vagy a kemény víz nem befolyásolja az oldódását. Mikromaxal kiegészítve teljes tápanyag kijuttatás, serkenti a tápanyagok felvételét a talajból.

A FitoHorm Turbo Kálcium a kalciumot, a magnéziumot és a káliumot a növények számára a legkedvezőbb arányban tartalmazza. A készítmény nitrát tartalma pedig a kationok növénybe való gyorsabb beépülését stimulálja. Javul a gyökérszőrök képződése, ezáltal a tápanyag-, és vízfelvétel is. Újabb vizsgálatok szerint igen nagy jelentősége van a kalciumnak is a fokhagyma termesztés során. A tárolhatóság, héjvastagság kialakulásában fontos szerepet tölt be. Valószínűleg a barna héjcsíkosság színeződés is összefügghet kalcium hiánnyal.

 

FitoHorm Turbo Kálium fokozza a termések minőségét, színeződését és beltartalmát, javítja a növények betegséggel, hideg és szárazsággal szembeni ellenálló képességét. Segíti a hagymatest kialakulását, növeli méretét és tömegét. A termék magas kéntartalma kedvező, mivel az allil vegyület alkotórésze, ami az eltarthatóságot javítja.

 

Mikromax sárgulást megelőző, növekedést serkentő komplex, mely mikroelemekkel segíti a növények zavartalan fejlődését, környezeti stressz tűrésé. A mikroelemek a fokhagyma minőségében, az élettani folyamatokban fontos szerepet töltenek be, mint más növényekében.

 

Polybór 140 szárazanyag beépülésében ez által a termés tárolhatóságára, fejsúlyra és tárolási súlyapadáscsökkenésében játszik szerepet. Kiváló tapadásfokozó hatással rendelkezik. Őszi ültetésű fokhagyma, ha túl erős lombozattal indul a télbe szintén szükséges ősz folyamán 2-3 liter/ha kijuttatni télállóság fokozása miatt. 

A Herbál a gyökérzet megerősítésével elősegíti a talajban lévő tápanyagok ásványi sók és nyomelemek hasznosítását. A tápanyagok felvételét gyorsítja, a növekedést serkenti, ezáltal a növény erősebb lesz, tápanyagcseréje fokozódik. A növény – vízgazdálkodásának javításával – jól hasznosítja az egyenlőtlen csapadék mennyiségét, átsegíti a növényzetet az átmeneti szárazabb időszakon. A kezelt levélzet erőteljesebb, zöldebb, ami a további fejlődéshez szükséges fotoszintézis elengedhetetlen. Immunrendszert erősíti, ellenállóvá teszi a növényt a különböző időjárási viszonyokkal szemben. Hatására a megerősített növény könnyebben viseli el az erős napfényt és a szélsőséges körülményeket.

Facebook
Twitter