Kukorica lombtrágyázási termékek

Hozam növelés kukorica lombtrágyázással

A kukorica lombtrágyázáskor nem mindegy milyen típusú és összetételű a mikroelemek pótlására történő készítményeket alkalmazunk. Fontos szempont a termőföld megfelelő mikroelem pótlása, a táptalaj kondíciolálása és a hozamnövekedése is. A FitoHorm Kft kukorcia lombtrágyázáshoz készült termékeivel mind ez elérhető!

Kukorcia lombtrágyázási termékek a FitoHormnál

Az alábbi termékeket elsősorban a kukorica mikroelem pótlására, kondicionálására, valamint hozamnövelésére ajánljuk.

FITOHORM TURBO CINK – 100 G/L ZN TARTALOMMAL A TÖKÉLETES KUKORICA LOMBTRÁGYÁZÁS

A cink az esszenciális mikroelemek közé tartozik. Nélkülözhetetlen szerepet játszik a csődifferenciálódásban. A kukorica jelentős termésveszteséggel reagál a cinkhiányra. Ilyen esetben a levelek érközi klorózisa, majd legvégül a levelek teljes kifehéredése figyelhető meg. Felvétele a növények számára kelatizált formában a leggyorsabb. A hazai piacon kapható kelatizált oldatműtrágyák között a Fitohorm Turbo Cinkben található a legmagasabb hatóanyagtartalom. A termék használatával könnyen felvehető és szállítható cinkhez juttathatja kukoricáját.

Fitohorm Turbo Cink -> 2-3 l/ha -> 3-6 leveles állapot (csődifferenciálódás)

FITOHORM KUKORICA PLUSZ – GABONA LOMBTRÁGYÁZÁS KOMPLEX MIKROELEM TARTALOMMAL

Speciálisan a kukorica lombtrágyázás feltételeit és igényeit szem előtt tartva  állítottuk össze ezt típusú a lombtrágyát. A Fitohorm Kukorica Pluszban lévő nitrogén és kén egyszerre képes biztosítani a gyors, dinamikus fejlődést. A magas cinktartalomnak köszönhetően a csődifferenciálódást is pozitívan befolyásolja. A réz javítja a vízháztartást, a bór és a molibdén fontos szerepet tölt be a virágpor termelésében, a bibék nedvesen tartásában, így hosszabb megtermékenyülési időt biztosít a növény számára. A vas és mangán a dinamikus fejlődéshez szükséges fotoszintézist segíti. Takarmány- és csemegekukoricában egyaránt felhasználható.

Fitohorm Kukorica Plusz -> 5 l/ha/alkalom -> tenyészidőszakban többször megismételhető.

FITOHORM TURBO NITROGÉN – ALTERNATÍV NITROGÉN PÓTLÁS A GABONA LOMBTRÁGYÁZÁSBAN

A kukorica a nitrogénigényes növényeink közé tartozik. A szilárd és folyékony nitrogénformák kijuttatása a kukorica tenyészidőszakának első negyedében általános technológiai megoldás. A 8-10 leveles állapot után azonban már nehézkes a növény nitrogén utánpótlása. A Fitohorm Turbo Nitrogén erre nyújt megoldást. A kijuttatást követően a nitrogén felszívódást a karbamid forma garantálja, míg az ureaformaldehid komponens kémiai tulajdonságainak köszönhetően fokozatos és egyenletes tápanyagellátást eredményez több héten keresztül. A formaldehides kivitelnek köszönhetően a növények megperzselődésének veszélye rendkívül alacsony.

Fitohorm Turbo Nitrogén -> 10-15 l/ha -> Címerhányás, Virágzás kezdete

Ha szeretne bővebb információt kapni a többi lombtrágyázási technológiáról, kattintson a linkre!

Szeretne többet tudni a lombtrágyázásról?
TOVÁBB A LOMBTRÁGYÁZÁSRA!

Szeretne FitoHorm terméket vásárolni?
KERESSE BIZALOMMAL SZAKTANÁCSADÓINKAT!