Rékasi Károly a kertészkedés megszállottja

A színész az utóbbi időben csinos lányok helyett már a virágok után fordul meg. Kitanulta a kertészkedés csínnyát-bínnyát: még október közepén is finom földieper terem nála.

Rékasi Károly a FitoHorm sajtótájékoztatójának kedvéért egy napra szabadságot kért és kapott attól a rehabilitációs intézettől, ahol már hetek óta segítenek neki a balesetéből való felépülésben. A tisztességes munkának köszönhetően szépen halad a gyógyulása, ezért az egyébként rendkívül szigorú orvosa minden gond nélkül elengedte egy kicsit. A színész az újságírókkal való kertészkedés, fűszernövények és virá­gok ültetése közben mesélt a jelenlévőknek a hobbikertekben való kertészkedés öröméről.

„A kertészkedés feltölti az embert. Fantasztikus élményt ad a növények művelése, és aztán az, amikor csodáljuk a munkánk gyümölcsét. Ráadásul ha okosan csináljuk, komoly élettani haszna is van. A jól megválasztott, öntözővízbe vagy permetlébe keverhető tápoldatokkal egyszerűen feltölthetjük kertünk ásványi anyagokban és vitaminokban szegény zöldségeit, gyümölcseit. A FitoHorm termékei a növények számára könnyen felvehető formában tartalmazzák az ásványi anyagokat, így a termések ízekben és vitaminokban gazdagabbak lesznek. Ezt mi is tapasztaljuk, ugyanis még október közepén is a saját földieprünket ehetjük, amit a gyerekek imádnak a leginkább” – mondta Rékasi Károly.

A sajtótájékoztatón Buda Richárd növényorvos elmondta: a hobbi kertek nagyon fontos szerepet tudnának betölteni az egészséges táplálkozásban.

„A hobbi kertekben könnyedén megvalósítható a bio vagy a csökkentett vegyszer felhasználással a termesztés. Aki vállalkozik a kertészkedésre és megfelelően kezeli a növényeit, változatosabb ásványi anyagokban, ízekben gazdagabb terméshez juthat, ami a minden napi egészségünk megőrzéséhez szintén szükséges. A növények annyi ásványi anyagot és vitamint halmoznak a szervezetükbe, hogy képesek lesznek kielégíteni a fogyasztójuk ásványi anyag és vitamin szükségletét, ezen keresztül szükségtelenné teszik a különböző táplálék kiegészítők mesterséges fogyasztását. Az elegendő természetes beviteltől rövid távon javul az általános közérzet és könnyen elkerülhetjük a kisebb betegségeket, hosszútávon pedig jelentősen csökkenthetjük a komoly betegségek kialakulásának kockázatát” – árulta el Buda Richárd növényorvos, a FitoHorm szakmai igazgatója.

Rékasi Károlynak az elmúlt években annyira a szenvedélyévé vált a kertészkedés, hogy ma már csinos lányok helyett virágok után fordul meg.

„Igazán erősen az utóbbi időben vált szenvedélyemmé a kertészkedés, de már gyermekkorom óta jelen van az életemben, mondhatni a természetes élőközegünk volt a húgommal. Édesanyámnak fontos volt, hogy a ház körül legyenek virágok rogyásig, és egy nagyon szép konyhakertünk is volt. Később amikor Nyíregyházán egy színészlakásban laktam, megszámlálhatatlan cserépnyi szobanövényt zsúfoltam össze 37 négyzetméteren. Most pedig kiderült, hogy a párommal, Pikali Gerdával mindketten valahol mélyen megszállottak vagyunk. Így alakult ki, hogy az autóból én tényleg nem a csajok után fordulok meg, hanem akkor leskelődöm ki az ablakon, ha egy virágüzlet előtt megyünk el. Imádjuk azt a környezetet, amit a növények adnak nekünk. Egyelőre főleg virágoskertben utazunk és szobanövényekben, de tudom, hogy az életem egy későbbi szakaszában lesz nekem egy olyan tanyám, ahol a FitoHorm termékei segítségével fogok gyümölcsöket termeszteni. Nem véletlen, hogy eddig 50 millió litert eladtak belőle. Vagy nem tudták leállítani a gépsorokat, vagy a termék egyszerűen jó, és megéri használni. Szerintem az utóbbiról lehet szó” – mesélte Rékasi.

 

Kiváncsi a FitoHorm termékekre? Tekintse meg Szántóföldi, Kertészeti és Hobbi termékeinket is!
FITOHORM SZÁNTÓFÖLDI TERMÉKEK
FITOHORM KERTÉSZETI TERMÉKEK 
FITOHORM HOBBI TERMÉKEK