FitoHorm lombtrágya

FitoHorm lombtrágya – ami természetesen jár a növénynek

Időszakonként a talajon keresztüli tápanyagfelvétel gyakran akadályozva van, ami azért probléma, mert az esetek többségében ez éppen valamilyen fontos élettani szakaszban történik meg (gyökeresedés, bokrosodás, virágzás, termésnevelés) a növényben. Az ezekben az időszakokban a műtrágyák hasznosulása nem megfelelő és az így kialakult rossz ellátás terméskieséssel jár. Ilyenkor a lombtrágyázás (levéltrágyázás) az egyetlen lehetőség a jó gazda számára, hogy ezeken a stresszhelyzeteken túllendítse a növényeit. Valamennyi növényi tápelem pótolható a levélen keresztül, de nagy jelentősége a mikroelemeknél van (Bór, Cink, Magnézium, Vas, Réz, stb.)

Kép: FitoHorm lombtrágya

Mikroelemek pótlásának jelentősége FitoHorm lombtrágyával

A különböző összetételű műtrágyákkal pótoljuk a növény számára megfelelő NPK összetételt, de sokszor megfeledkezünk a mikroelemek pótlásáról. Hazánkban egyre nagyobb területűek a mikroelemekben gyengén ellátott, illetve hiányos talajok. Oly nagymértékű hiányban szenvednek ezek a területek, hogy már nem csak a termesztett növények beltartalmi értékeit rontja, hanem a terméshozamokra is kihatással van.

Ezekben a felmerülő problémákban próbál segíteni a gazdáknak a több évtizedes tapasztalattal rendelkező FitoHorm Kft. A családi vállalkozás a 70-es évek óta foglalkozik a különféle összetételű lombtrágya (levéltrágya) hatásának eredményességével, vizsgálatával és gyártásával.

  • Elsőként a sóoldatok, szuszpenziók hatását vizsgálták, amelyek nem hasznosultak a növényekben a tőlük elvárt mértékben.
  • Ezek után komplex képzők segítségével vizsgálták a tápanyagok felvételét, melyek bíztató eredményeket hoztak, de stabilitásuk még nem volt tökéletes a keverhetőség szempontjából. Más komplexek pedig túl stabilnak bizonyultak a növény epidermiszén való átjutáshoz. A kutató csoport több évnyi kísérletei és vizsgálatai meghozták az áttörő sikert és megszületett egy olyan kelátképző anyag, amely lehetővé tette a növények számára a különféle sókhoz képest a 100-szoros felvételi hatékonyságot.

A FitoHorm lombtrágya család termékei nagy biztonsággal keverhetők mind a mai napig a különféle növényvédő szerekkel, természetazonos szerkezetüknek köszönhetően biostimuláló hatást fejtenek ki a növényekben. Mindamellett, hogy a kijuttatott FitoHorm lombtrágya család befolyásolja az anyagcsere folyamatokat, termésnövelő és minőségjavító szerepe sem elhanyagolható. A növények mikroelem szükségletét a FitoHorm készítmények széles választéka teljes mértékben biztosítja. A FitoHorm lombtrágyákban (levéltrágyákban) lévő makroelemek (nitrogén, foszfor, kálium) lombon keresztüli felszívódásával csökkenthetjük a környezeti stresszek okozta káros hatásokat, javítva ezzel a növény biológiai folyamatait. Ez lehetővé teszi a növény számára a talajból való természetes tápanyagfelvételt.

Kép: FitoHorm Lombtrágya Termékcsalád

A FitoHorm lombtrágya család készítményei komplex megoldást biztosítanak szántóföldi, kertészeti, valamint hobbi növénykultúrák terén, legyen szó célzott mikroelem pótlásról, vitalizálásról, vagy növénykondíció javításról.

Tudjon meg még többet a növénykultúrák terén!

LOMBTRÁGYÁZÁS SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYKULTÚRÁBAN:

A szántóföldi növény kultúrában  attól függően, hogy milyen hosszú a tenyészidő, a lombtrágyázást 1-3 alkalommal javasoljuk. Érdemes a gabonafélék, kukorica, napraforgó virágzásának időszakára  időzíteni aa lombtrágyázást. Ennek köszönhetően jobb a megtermékenyülési ráta, lényegesen kevesebb a fertőzések és a gombás eredetű megbetegedések száma is.

A szántóföldi növénykultúrában javasolt termékeket kérjük itt tekintse meg!

Bővebben a szántóföldi lombtrágyázásról a linkre kattintva olvashat!

LOMBTRÁGYÁZÁS KERTÉSZETI NÖVÉNYKULTÚRÁBAN:

A kertészeti növénykultúrában leginkább zöldség, gyümölcs termesztés folyik, s csakúgy mint a szántóföldeknél, itt is nagyon fontos lépés a  megfelelő lombtrágyázás. Ellenkező esetben hiánybetegségek és gombás eredetű fertőzések, megbetegedések lépnek fel, melyek a termésállomány teljes pusztulásához vezetnek.

Tekintse meg kertészeti lombtrágyázáshoz javasolt termékeinket!

Bővebben a kertészeti lombtrágyázásról a linkre kattintva olvashat!

LOMBTRÁGYA A HOBBI NÖVÉNYKULTÚRÁBAN:

Ha a hobbi kertészetre gondolunk, akkor elsősorban a dísznövények, muskátlik, balkonvirágok és egyéb díszes évelő és nem évelő palánták jutnak az eszünkbe. Ezen növényeknek is kell megfelelő lombtrágyázási technológiát biztosítani, melyet a különféle növényvédőszerekkel, tápoldaltokkal tudunk elérni.

Tekintse meg a hobbi lombtrágyázáshoz javasolt termékeinket

A növények esetében számos növénybetegség léphet fel. Tekintse meg a hiánytüneteket, s tegyen ellene még időben!
HIÁNYTÜNETEK
Szeretne lombtrágyát vásárolni, szakmai segítséget kérni? Forduljon hozzánk bizalommal!
KERESSE SZAKTANÁCSADÓINKAT!