A repce tápanyagigénye

Szemet gyönyörködtető látvány kora tavasszal, mikor még minden kopár a repceföld üdítő zöld hajtásait nézni. S alig telt el egy kis idő már élénksárga virágzással vonja magára a figyelmet.

repcevirágzás

Annyi munka, szakmai odafigyelés van már az elénk táruló kép mögött, de még mindig szükség van a tudatos, átgondolt gondoskodásunkra. Hogy igaz legyen a mondás, miszerint „a gazda szeme növeli a vetést”. Úgyhogy álljunk meg egy kicsikét és gondolkozzunk el: Mit kell még tennünk a repce megfelelő fejlődése, és természetesen a bőséges termés érdekében?

repceföld

Nem dőlhetünk még hátra, a repce sikere nagyban múlik a jó kezdésen, a helyi adottságokon, a tél átvészelésén, de azon is, ami ezek után következik: a növény folyamatos, szükség szerinti tápanyagigényének betöltésén. Szeretné tudni, hogy hogyan fokozhatja a repce terméshozamát?

A repcéről köztudott, hogy a tápanyagigénye igen magas. Kora tavasszal gyakran láthatók tápanyaghiány-tünetek a repcében. Ennek oka, hogy a talajok tápanyag leadási dinamikája nem tudja követni a repce hirtelen megugró igényeit.

A folyamatos növényvédelemmel párhuzamosan tehát arra kell a leginkább odafigyelni ebben az időszakban, hogy a növényben zajló folyamatokat optimalizáljuk, illetve megóvjuk a növényt az időjárás okozta stressz hatásoktól.

A levélre kijuttatott tápanyagok akár időjárástól függően 5–20-szor hatékonyabban szívódnak fel, mint talajon keresztül. Ezt az előnyt a repcénél különösen érdemes kihasználnunk, hiszen a repcének a nagy vegetatív tömeg fejlesztés során (ami a hatékony termésképzés alapja) igencsak intenzív tápanyagigénye van.

Mit? Miért? Mikor?

repce csomag kijutatása

Szakmailag gondosan összeállított, hazai gazdaságra, magyar földekre szabott, praktikus megoldás a repce helyes táplálék utánpótlására a FitoHorm Turbo termékcsalád lombtrágya kínálata.

Repcetermés-fokozás FitoHorm Turbo termékekkel

A FitoHorm Turbo termékcsalád 2013-2014-ben jelent meg a piacon.

Ami termékeinket jellemzi:

Kiváló minőség
A nyugati repcetermesztés hatékonyságát céloztuk meg ezekkel a termékekkel. 36 év tapasztalata áll mögöttünk.

Környezeti adottságok figyelembevétele
Termékeinket a hazai körülményekhez alakítottuk. Nem azonosak éghajlatilag sem a feltételeink nyugati versenytársainkkal szemben. Felhasználva a korábbi évek tapasztalatait a FitoHorm Turbo termékcsalád összeállításánál figyelembe vettük, hogy, ha egy fejlődési szakaszt túlzottan megerőszakolunk, élettanilag túlpörgetünk a lehetőségeihez képest, akkor könnyen okozhatunk termésdepressziót (veszteséget).

Praktikusság
A FitoHorm Turbo termékek legtöbbször növényvédő szerekkel együtt alkalmazhatók, tapasztalt szakemberek által összeállított, tapasztalattal igazolt kompozíciók. Nincs más dolgunk, mint a megfelelő időben az előírások betartásával alkalmazni.

FitoHorm Turbo Kénturbo kén 20l

A FitoHorm Turbo Kén növeli a növények ellenálló-képességét, fiziológiai teljesítő képességét, fejlődését, növeli a termésmennyiséget. Javítja a nitrogén felvételét, annak hasznosulását.

Növeli a növények szárazanyag-tartalmát, és mérsékli az aszálykárt. Fokozza a növények fehérje- és olajtermelését. Kiváló élelmiszeripari-paramétereket érhetünk el használatával.

 

FitoHorm Turbo Kálium

Kén- és káliumpótlás egyben!  A nitrogén-, mangán-, és vasfelvételt stimulálja a talajból. Segít a szárszilárdság és aszálytűrés fokozásában. Jó hatással van az oldalhajtások képzésére.

Polybór 140

A megtermékenyülés nélkülözhetetlen eleme a bór! A bór stimulálja a generatívPOLYBOR_140_BOROLDAT_LOMBTRAGYA folyamatokat, a pollentömlő hajtását és fejlődését, fokozza a sejtfal stabilitását s ez által elengedhetetlenül szükséges a növények életében. A Polybór 140 megtermékenyülésre gyakorolt hatása tovább fokozható, ha MikroMaxszal együtt használjuk. (A MikroMax a repce „Béres csepp”-je amellyel komplett mikroelem pótlást valósíthatunk meg.)

Kijuttatását növényvédelemmel együtt ajánljuk. Fontos tudnivaló, hogy a bórt levélen keresztül leginkább szerves kötésben hasznosítják a növények. Felvétele a vegetáció kezdetén a legintenzívebb.

Polybór Plusz- Bóroldat mikroelemekkelPOLYBÓR PLUSZ BÓROLDAT MIKROELEMEKKEL

A Polybór Plusz összetetten hat a virágzás időszakában. Kedvezően befolyásolja a virágszervek fejlődését, differenciálódását, így jól fejlett virágképletekre számíthatunk használata mellett. Biztosítja a tökéletes kötődést. A réz és a mangán az enzimatikus folyamatokon keresztül jelentősen befolyásolja a generatív szervek kialakulását, fejlődését.

A réztartalom támogatja az optimális vízháztartást. A termékben lévő mangánnal megakadályozni, illetve gátolni tudjuk a klorofil lebomlását, ezáltal biztosítani tudjuk a megtermékenyüléshez szükséges energiát.

FitoHorm Turbo Makrofitohorm turbo makro 20L

Foszfor tartalma foszfit formában van, amely kiváltja a fitoalexinek termelését, ennek segítségével nagyon jó stressz tűrő képességgel fog rendelkezni a repce, ami igen fontos a különféle szélsőséges időjárások kereszt-tüzében.

A FitoHorm Turbo Makro a kijuttatott növényvédő szerek hatását  is fokozza.

 

 

 

Összefoglalva: A repce tápanyagigényére ebben az igen fontos időszakban nagyszerű megoldást kínálnak a FitoHorm Turbo termékek. Válassza és használja őket bizalommal.

Tartsuk a szemünket a repcén

 

Kérdése van? Keresse területi  képviselőinket!

Területi szaktanácsadóink >>