Ajánlatok Kertészeknek

A FitoHorm Kft. régi és új termékei egyaránt alkalmasak a kertészeti kultúrák számára. Különleges versenyelőnyük, hogy valódi oldat típusú termékeink fejlesztése a hazai viszonyok között történt, így azok hatékony kezeléseket tesznek lehetővé a hazai klímán. A lentebb javasolt dózisok lombtrágyázásra vonatkoznak.

Ajánlott termékeink kertészeti termesztők számára:

FitoHorm Turbo Magnézium – dózisa: 3 liter / ha, vagy 1%-os oldat

A FitoHorm Turbo Magnézium hatékony foszfor- és fitohorm turbo magnézium 20Lmagnéziumformát tartalmaz a növények számára. A markáns zöldítő hatóanyag mellett „tiszta energiát”, foszfort szolgáltat a növénynek. Hatékony például szőlő esetén a fürt-kocsánybénulás megelőzésére!

Más kultúrákban serkenti a gyökérnövekedést, fotoszintézist is. A terméket minden esetben első komponensként tegye a permetlébe, és ennek teljes és maradéktalan elegyedését követően folytassa a permetlé összeállítását.

 

Polybór 140, vagy Polybór Plusz oldatműtrágya – dózisa: 3 liter / ha

A Polybór termékek Polyborát fantázianevű bórformulációjapolybór 140 20L
immár 37 éve egyedülálló és biztonságos hatású molekula. Méltán a legnépszerűbb „Bóros” lombtrágya hazánkban. A virágok megfelelő termékenyülését, és ebben az időszakban aktív szénhidráttranszportot segíti elő a bórtápanyag. Fontos továbbá, hogy a jó bór-éllátás hatására egészséges virágszervek fejlődnek.

A Polybór 140 különleges formulációja extra hatékonyságot eredményez. A Polybór Plusz termék jelentős mikroelem-tartalma révén a bór hatékonyabb felvételét és hasznosulását idézi elő. Kiemelkedő védelmet nyújt a kora tavaszi,
virágzáskori fagyok időszakában
a „fagyos éjszaka” előtt kijuttatva.

FitoHorm Turbo Makró – dózisa: 4 liter / ha

A FitoHorm Turbo Makró kiemelkedő ár/értékarányú termék, fitohorm turbo makro 20Lmely minden stresszállapotból „kisegíti” a növényt. Egyfajta juvenizáló hatással rendelkezik. A termék speciális foszfor formulációja elősegíti az erőteljes és egészséges lombozat fejlődését és ezzel együtt az aktív gyökérnövekedést és fokozott fotoszintézist is eredményez.

A FitoHorm Turbo Makró hatékony ellenszere például a szőlőkultúrában a törzs- és karkárosító betegségeknek. Továbbá bármely kultúrában javasolt használata, ahol „elmaradt” fejlődés jellemző.

 

 

MikroMax – dózisa: 2-3 liter /ha

mikromax 20L

A MikroMax a növények „Béres Cseppje”, egyfajta MIKROELEMBOMBA! A termék minden kétszikű növény számára szükséges mikroelemet tartalmaz, azok számára szükséges mennyiségben és arányban. A MikroMax csak mikroelemeket tartalmaz, így nem befolyásolja az éppen aktuális vegetatív/generatív egyensúlyt.

Mivel a műtrágyákkal kiadott mikroelemek nagy része lekötődik a talajban, azon keresztül nem hatékony azok pótlása. Ebből kifolyólag lombon keresztül van mód hatékony mikroelem pótlásra.

A termék 3 liter/ha dózisban alkalmas a szélsőségesen magas mikroelemigények kielégítésére is. A kezeléssel a növények növekedését, immunrendszerét serkentjük és kondicionáljuk is egyben. A termék kifejezetten magas vastartalma erőteljes zöldítést segít elő!

FitoHorm Turbo Kalcium – dózisa: 3-4 liter / ha

fitohorm turbo kalcium 20L

A termék különleges élettani hatást gyakorol a növényekre. Az állományt a kijuttatott „kationos” tulajdonságú nitrogénnel, kalciummal, káliummal, magnéziummal kondicionáljuk.

A Kationos forma mindenképpen be fog jutni a növénybe, így a termék minden cseppje és összetevője hasznosul. Káliumtartalma révén különösen jó hatást gyakorol a szárazságtűrésre, és a sejtek közötti energiaigényes biokémiai folyamatokra egyaránt.

A kezeléssel kijuttatott magnézium és nitrogén zölden tartja a levélfelületet. A kalcium ideális ellátottságával a fejlődés folyamán ideális gyümölcshús állapot, szemkeménység, vízháztartás szabályozást tudunk biztosítani a növények számára. Megelőzésként való alkalmazásával hatékonyan elkerülhető például a cseresznye csapadék hatására bekövetkező repedése.

FitoHorm Turbo Kálium – dózisa: 3 liter / ha

Az érés időszakában kiemelt figyelmet kell fordítani az állomány FitoHorm Turbo Káliumkén-, kálium- és mikroelem ellátottságára.

Ezen elemekkel a fejlődés megfelelő szakaszában ideális vízháztartás szabályozást, szín- és ízanyag képződést tudunk biztosítani növények számára.

Kiemelt szerepe van a megfelelő kálium és kén szintnek például a szőlő-magolaj tartalom alakulásában, melynek ideális szintje meghatározza a termény színét, ízét és zamatát.

 

FitoHorm Turbo Nitrogén – dózisa: 5-8 liter / ha

fitohorm turbó nitrogén 20L
A termék a nitrogént Urea-Formaldehid műgyantába kötve tartalmazza.

Ennek köszönhetően a nitrogén nem perzsel és a kijuttatást követően 14-21 nap alatt szabadul fel, azaz folyamatos nitrogénpótlást végezhetünk a termék használatával.

A termék a nitrogén mellett magnézium, kén- és réztartalmával további esszenciális elemeket tartalmaz.

 

 

Minden esetben végezzen előzetes keverési próbát a kombinációs partnerekkel, és a kijuttatásnál tartson be minden vonatkozó növényvédelemmel kapcsolatos szabályt.